Yhteistyökumppaniksi

Kun muut puhuvat, meillä viedään puheet teoiksi.

Onko organisaatiosi jo globaali ilmastoesikuva vai haetko vasta askelmerkkejä ilmastoasioissa? Tule mukaan! Voit kertoa yrityksesi tarinaa ja generoida keskustelua, tarjota toimintaa ja antaa yleisön kokea itse. IlmastoAreena on koskettava ja merkityksellinen verkkotapahtumasarja, joka jättää jäljen – siis pienemmän hiilijalanjäljen. IlmastoAreena on tilaisuus.

Suomen merkittävin ilmastofestari

IlmastoAreena on Suomen merkittävin ilmastotapahtuma ja heti ensimmäisenä tapahtumavuotenaan se keräsi Iihin yli 6 500 kävijää kuulemaan, kokemaan ja oppimaan uusia ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Festivaali keräsi yhteen niin kansalaiset, päättäjät, elinkeinoelämän, tieteen kuin kulttuurin ja taiteen edustajat.

IlmastoAreenan päälavalle nousi yli 55 puhujaa ja 100 esiintyjää. IlmastoTorilla ratkaisujaan esitteli yli 50 toimijaa. Tunnelmia viime tapahtumasta voit käydä fiilistelemästä tältä videolta!

IlmastoAreena saapuu Iihin elokuussa

IlmastoAreena saapuu jälleen fyysisenä tapahtumana Iin Huilinkiin 20.-21.8.2021. Tämän vuoden teemana on kuluttajan hiilijalanjäljen muodostuminen, eli:

Liikkuminen ja matkailu: Koronapandemia on kurittanut rankasti matkailualaa, mutta synnyttänyt samalla uusia innovaatioita. Millaisia mahdollisuuksia kestävät arvot tuovat matkailualalle? Lisääntyykö virtuaalimatkailu? Väheneekö lentäminen pysyvästi – ja mitä sen tilalle? Mikä massoja liikuttaa?

Kuluttaminen: IlmastoAreenassa pohditaan kuluttamisen uusia muotoja ja pyritään löytää vastaus kysymykseen: Onko mun pakko ostaa? Kestävät elämäntavat kannustavat kuluttamisen vähentämiseen mm. kiertotaloutta lisäämällä. Onko kuluttajavalinnoilla lopulta merkitystä ympäristön kannalta ja mitkä vaikutukset kestävillä kuluttajavalinnoilla on kansantalouteen? Onko vihreä talouskasvu mahdollista?

Ruoka: Miltä mahtaa näyttää tulevaisuuden ruokalautanen? Miten kuluttajat mukautuvat uusiin ruokavalioihin ja tuottajat voivat sopeutua ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin? Onko Suomessa vielä lihatuotantoa vuonna
2050 vai valmistetaanko eläinproteiinit laboratorioissa?

Entä mikä on omavaraisuuden rooli ja mistä koostuu tulevaisuuden kouluruokalautanen?

Rakentaminen ja asuminen: Tämän vuoden
IlmastoAreenassa etsitään ratkaisuja ympäristöystävälliseen rakentamiseen ja asumiseen. Kuinka dramaattisia toimia tarvitaan, jotta hiilijalanjälki saadaan laskettua ja onko se tällä hetkellä edes mahdollista? Miten betonirakentaminen voitaisiin korvata ympäristöystävällisemmäksi?

Jopa 90 % asumisen hiilidioksidipäästöistä syntyy asumisen aikana. Mikä on asumisen energiantuotannon tulevaisuus, ja kenen pitäisi maksaa viulut? Miten varmistetaan, että koko Suomi pysyy asuttuna? Kenen vastuulla muutos oikeasti on?

Tarkkailemme näitä asioita erityisesti oikeudenmukaisuuden, kansalaisvaikuttamisen, uusien ratkaisujen, energian ja talouden näkökulmista.

Esittele ilmastoratkaisusi koko yleisölle IlmastoTorilla

IlmastoTorilla toimijat voivat esitellä omia ilmastoratkaisujaan mahdollisimman toiminnallisesti. Toivomme teiltä luovia ja osallistavia käsin kosketeltavia ratkaisuja. Kaiken aina tarvitse mahtua osoitetun Toripaikan sisälle – kannustamme ja autamme etsimään tapoja, joilla voitte jalkautua ihmisten keskuuteen tai vaikkapa rakentaa pikku terassin paikkanne eteen.

Kulttuuria, ohjelmaa ja yhteistyötä?

IlmastoAreenassa ilmastonmuutosta käsitellään kaikilla asteilla. Onko teillä juuri meille sopiva ohjelmanumero? Oletteko juuri työstäneet Ilmastoaiheisen performanssin, musikaalin tai taidetyöpajan? Haluaisitteko järjestää Ilmastojoogaa tai muuta virikettä IlmastoAreenan kävijöille?

Ota meihin suoraa yhteyttä, niin laitetaan hihat heilumaan.

Jotain vielä enemmän?

Kun muut puhuvat, meillä viedään puheet teoiksi.

IlmastoAreena tarjoaa lukuisia yhteistyövaihtoehtoja yrityksille, organisaatioille ja yhdistyksille. Jos et vielä keksinyt omaa tapaasi olla mukana ota yhteyttä niin ideoidaan yhdessä!

Kysy lisää

Hanna Lahti
Vastaava tuottaja
040 130 6143
hanna.lahti@micropolis.fi

Aija Sarajärvi
Tapahtumakoordinaattori
050 324 4399
aija.sarajarvi@micropolis.fi